5 συμβουλές για την ευαίσθητη επιδερμίδα

Print
HL_5_tips_for_sensitive_skin_article

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν εάν έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα, καθώς είναι συχνά ευπαθής και πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη φροντίδα. Καθώς η επιδερμίδα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο στο ανθρώπινο σώμα, είναι σημαντικό να την αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και σε περίπτωση που έχετε ευαίσθητο επιδερμίδα, πρέπει να μάθετε πως δεν είστε μόνοι! Πολλοί άνθρωποι έχουν ευαίσθητο δέρμα και η κατανόηση του τύπου της επιδερμίδας είναι ένα κρίσιμο στάδια για τον καθορισμού του σωστού προγράμματος φροντίδας. Κάποιοι μπορεί να διαπιστώσουν ότι η επιδερμίδα τους αντιδρά στην έκθεση σε ακραίες καιρικές συνθήκες ή σε νέα αρώματα, ενώ άλλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν προϊόντα που είναι πάρα πολύ επιθετικά με το ενδεχόμενο να εξαλείψουν το φυσικό σμήγμα του δέρματος τους.

Με τόσους πολλούς ανθρώπους να υποφέρουν από κάποιου είδους ευαισθησία του δέρματος, παρακάτω μπορούμε να βρούμε κάποιους εύκολους τρόπους για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας και να διατηρήσετε την αίσθηση και τη μορφή της υγιή.

Προστατέψτε την επιδερμίδα σας με αντηλιακό

Τα αντηλιακά είναι σημαντικά για κάθε τύπο επιδερμίδας. Ωστόσο η ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευπαθής, ειδικά όταν πρόκειται για έκθεση στη ζέστη και στον ήλιο. Είναι επιτακτική ανάγκη για κάποιον με ευαίσθητη επιδερμίδα να εφαρμόζει αντηλιακό σε καθημερινή βάση. Ένας εύκολος τρόπος για να αποφύγετε τον ερεθισμό είναι να επιλέξετε ένα που είναι απαλλαγμένο από sulphates και parabens.

Να είστε προσεκτικοί και να μην υπερ-καθαρίζετε την ευαίσθητη επιδερμίδα σας

Η υπερβολική απολέπιση ή ο υπερβολικός καθαρισμός της ευαίσθητης επιδερμίδας μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Μια άλλη συμβουλή είναι να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό, αντί για καυτό νερό στο ντους, καθώς η θερμότητα μπορεί να είναι ένας άλλος επιβαρυντικός παράγοντας. Θα πρέπει να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας καθαρή αλλά να μην το παρακάνετε.

Αποφύγετε τα ασφυκτικά υφάσματα

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να διαπιστώσουν ότι η ευαίσθητη επιδερμίδα τους δεν περιορίζεται μόνο στο πρόσωπό τους. Για πολλούς, η ευαισθησία της επιδερμίδας είναι μία εμπειρία σε όλο το σώμα! Προσπαθήστε να κρατήσετε τα ρούχα σας χαλαρά και να επιλέξετε υφάσματα που αναπνέουν.

Κρατήστε την επιδερμίδα σας υγιή από το εσωτερικό του οργανισμού σας

Υγιεινές συνήθειες όπως το να διατηρείτε τον εαυτό σας ενυδατωμένο, να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και να πραγματοποιείτε τακτική άσκηση, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας και τον οργανισμό σας υγιή, ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Βρείτε το χρόνο να δοκιμάσετε νέα προϊόντα

Η επένδυση σε ένα νέο προϊόν περιποίησης ή μακιγιάζ μπορεί να είναι διασκεδαστική, αλλά φροντίστε να κάνετε μια δοκιμή πριν τη συστηματική χρήση. Μια δοκιμή σε ένα σημείο της επιδερμίδας σας είναι ένα προληπτικό μέτρο. Ανάλογα με τα επίπεδα ευαισθησίας, οι δοκιμές αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν από 24 ώρες μέχρι και μια εβδομάδα πριν από την πλήρη εφαρμογή του προϊόντος. Εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα τότε θα γνωρίζετε ποια είναι η καλύτερη περιοχή για δοκιμή, αλλά θα ήθελα να σας συστήσω να ταμπονάρετε μια μικρή ποσότητα του προϊόντος πίσω από το αυτί σας ή σε κάποια άλλη δυσδιάκριτη θέση. Για να είστε ασφαλείς, εάν δεν παρατηρήσετε κάποια αντίδραση μέσα σε μια εβδομάδα από τη δοκιμή του νέου προϊόντος, πιθανά είναι εντάξει για να το χρησιμοποιήσετε.

***

Η ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί να είναι απογοητευτική, αλλά εάν παίρνετε το χρόνο σας, τότε θα μπορείτε να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τον κόσμο με ήρεμη, όμορφη επιδερμίδα.

Οι αναφορές σε αυτό το άρθρο δεν εμπίπτουν για επιδερμίδες με ιατρικές παθήσεις, οι οποίες πρέπει πάντοτε να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τις συμβουλές ενός επαγγελματία ιατρού.

Συγγραφέας η Ειδικός Ομορφιάς, Jacquie Carter. Η Jacquie είναι Director Εξωτερικής Διατροφής της Herbalife.

Η Herbalife Ελλάδας είναι ενεργό Μέλος της Ελληνικού Συνδέσμου Εταιριών Απ’ Πώλησης


el-CY | 17/9/2019 3:46:38 μμ | NAMP2HLASPX01