Θερμίδες

Print
Calories
Βασικά στοιχεία για τις θερμίδες και το σωματικό βάρος

Οι θερμίδες:

  • είναι οι μονάδες ενέργειας που το σώμα σας χρησιμοποιεί για να τροφοδοτήσει τις λειτουργίες και τις δραστηριότητές του
  • δημιουργούνται από πρωτεΐνες, λίπη και υδατάνθρακες που βρίσκονται στα τρόφιμα και τα ποτά μας
  • είναι απαραίτητες για τις βασικές λειτουργίες του σώματος όπως η διατήρηση της λειτουργίας της καρδιάς, του εγκεφάλου και των πνευμόνων (επίσης γνωστές ως βασικός μεταβολισμός)
  • είναι απαραίτητες για να τροφοδοτούν τις δραστηριότητες - από τη μικρότερη χειρονομία μέχρι ένα τρέξιμο 5 μιλίων

Ο αριθμός των θερμίδων που χρειαζόμαστε κάθε μέρα εξαρτάται από το πόσο ζυγίζουμε, πόση μυϊκή μάζα έχουμε και πόσο δραστήριοι είμαστε.

Εάν καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός σας, οι επιπλέον θερμίδες θα αποθηκεύονται ως λίπος.
Εάν καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός σας, οι αποθηκευμένες θερμίδες (λίπος) θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή πρόσθετης ενέργειας.

Μισό κιλό = περίπου 3.500 θερμίδες

Για να Ελέγξετε το Βάρος σας

Μειώνοντας 500 θερμίδες ανά ημέρα, θα μειώσετε συνολικά 3.500 θερμίδες την εβδομάδα - με αποτέλεσμα την απώλεια 1/2 κιλού σωματικού λίπους. Αλλά ποτέ μην καταναλώνετε λιγότερες από 1.200 θερμίδες ανά ημέρα. *

Αν θέλετε να χάσετε περισσότερα από 1/2 κιλό την εβδομάδα, θα πρέπει είτε να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων σας περαιτέρω, * ή να αυξήσετε την ποσότητα των θερμίδων που καίτε με την άσκηση.

Για να Διατηρήσετε το Βάρος σας

Εξισορροπήστε τις θερμίδες από τα τρόφιμα και τα ποτά με τις θερμίδες που καίτε. **

Αν είστε γυναίκα θα χρειαστείτε περίπου 12 θερμίδες για κάθε κιλό σωματικού βάρους (Μία γυναίκα 68 κιλών χρειάζεται περίπου 1.800 θερμίδες την ημέρα.)

Αν είστε άνδρας θα χρειαστείτε περίπου 14 θερμίδες για κάθε κιλό σωματικού βάρους. (Ένας άντρας 90 κιλών χρειάζεται περίπου 2.800 θερμίδες την ημέρα.)

* Πηγή: «Διαιτητικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς, το 2005." Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).
** Πηγή:. Διαιτητικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς, 2005 Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ

Η Herbalife Ελλάδας είναι ενεργό Μέλος της Ελληνικού Συνδέσμου Εταιριών Απ’ Πώλησης


el-CY | 20/7/2019 11:19:20 πμ | NAMP2HLASPX01