7 Συμβουλές να Βελτιώσετε τις Διατροφικές σας Συνήθειες

Print
7-tips-to-improve-eating-habits

Θέστε τους στόχους συμπεριφοράς σας ώστε να είναι λογικοί.

Να είστε συγκεκριμένοι. “Θέλω να φτιάξω την φυσική μου κατάσταση” ή “Θα τρώω πιο σωστά” δεν είναι τόσο σαφής. Αντιθέτως, θέστε ένα στόχο όπως “Θα περπατάω 30 λεπτά την ημέρα” ή “Θα φτιάχνω το μεσημεριανό μου δύο φορές την ημέρα.”

Ξεκινήστε με τις πιο εύκολες αλλαγές πρώτα.

Μόλις τα καταφέρετε με αυτές και αισθανθείτε την επιτυχία, θα νιώσετε τη δύναμη να αναλάβετε περισσότερες προκλήσεις. Καθώς η κάθε μικρή αλλαγή γίνεται μόνιμη, θα αρχίσουν να προσθέτουν αξία, όπου μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλα οφέλη υγείας.

Μη σκεφτείτε ‘για πάντα.’

Προσπαθείστε να βγάλετε την εβδομάδα χωρίς να το παρακάνετε, ή διαχειριστείτε τα πράγματα μία μέρα τη φορά—ή ακόμη ένα γεύμα τη φορά εάν χρειάζεται.

Κρατήστε τον έλεγχο ώστε να γνωρίζετε την πρόοδό σας.

Εάν έχετε προσπαθήσει να ενισχύσετε την φυσική σας δραστηριότητα, κρατήστε ένα ημερολόγιο των λεπτών ή των μιλίων σας. Εάν προσπαθείτε να περιορίσετε τα γλυκά, θέστε ένα όριο για την εβδομάδα και κρατήστε τον έλεγχο. Και για κάθε μικρή επιτυχία, συγχαρείτε τον εαυτό σας.

Προσπαθήστε να προβλέψετε τι μπορεί να σας εκτροχιάσει και σχεδιάστε το ανάλογα.

Εάν τα ενδιάμεσα γεύματα οφείλονται για την ανατροπή σας, σχεδιάστε να έχετε μαζί σας σνακ και αποφασίστε από πριν πόσα ποτά θα πιείτε. Εάν γνωρίζετε ότι θα πατήσετε το κουμπί της αφύπνισης αντί να κάνετε πρωινή γυμναστική, τοποθετήστε το ξυπνητήρι στην άλλη πλευρά του δωματίου –ακριβώς δίπλα στα αθλητικά σας ρούχα.

Εξασκηθείτε στην τεχνική της αποπλάνησης.

Όταν παροτρύνεστε να φάτε κάτι που δεν θα έπρεπε, πείτε στον εαυτό σας ότι θα περιμένετε 15 λεπτά πριν ενδώσετε. Οι πιθανότητες είναι ότι θα απασχοληθείτε με κάτι άλλο και θα το ξεχάσετε.

Σημειώστε τι διεγείρει τις κακές συνήθειες και σπάστε την αλυσίδα.

Εάν ο αυτόματος πωλητής στη δουλειάς σας σας προκαλεί κάθε φορά που περνάτε από δίπλα του, βρείτε έναν άλλον δρόμο ώστε να τον αποφύγετε, ή μην κουβαλάτε χρήματα μαζί σας. Για να σταματήσετε τη νυχτερινή επιδρομή, κατευθυνθείτε στο μπάνιο για να βουρτσίζετε τα δόντια σας αντί για την κουζίνα και να επιτεθείτε στο ψυγείο.

Η Herbalife Ελλάδας είναι ενεργό Μέλος της Ελληνικού Συνδέσμου Εταιριών Απ’ Πώλησης


el-CY | 20/7/2019 11:23:45 πμ | NAMP2HLASPX01