Το ημερολόγιο ομορφιάς της Jacquie Carter

Print
Spring_clean100x100

Οι συμβουλές της Jacquie θα διασφαλίσουν πως διατηρούμε μία υγιή επιδερμίδα όλη τη χρονιά

Απαιτητική
Εργασία

Ουσιαστικά δεν είναι τόσο η απαιτητική εργασία όσο οι πολλές ώρες που αφιερώνουμε στο γραφείο. Είναι πιθανό να βρισκόμαστε σε εσωτερικούς χώρους με αναγκαστική θέρμανση ή κλιματισμό όλη την ημέρα. Αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι φρέσκος, μη ανακυκλωμένος αέρας για να διατηρήσει την επιδερμίδα μας λαμπερή. Το περιβάλλον, σε συνδυασμό με το στρες της ημέρας, τις  συναντήσεις και τις σύντομες προθεσμίες, μπορεί να οδηγήσει σε θαμπή, μονότονη επιδερμίδα. Έτσι, είναι σημαντικό να προσφέρουμε στην επιδερμίδα μας ένα πολυπόθητο διάλειμμα. Πάρτε λίγο καθαρό αέρα, ξεφύγετε από την οθόνη του υπολογιστή σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει την ενυδατική σας κρέμα για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και προστατευμένη.

Μην παραμελείτε τη διατροφή σας

Αν υπάρχει ένα πράγμα που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε, είναι η σημασία της υγιεινής διατροφής. Η σωστή διατροφή ωφελεί ολόκληρο το σώμα και είναι υπεύθυνη να αισθανόμαστε και να δείχνουμε στα καλύτερα μας. Η επιδερμίδα μας είναι μια άμεση αντανάκλαση για ό, τι συμβαίνει στο εσωτερικό του οργανισμού μας. Όταν δεν ακολουθούμε σωστή διατροφή, τα αρνητικά συμπτώματα θα εμφανιστούν στην επιδερμίδα μας. Ό, τι χρησιμοποιούμε στο σώμα μας, μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση του δέρματός μας. Την επόμενη φορά που έχετε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο διασκέδαση και ίσως καταναλώσετε αλκοόλ ή καπνίσετε, ρίξτε μια διερευνητική ματιά στον καθρέφτη σας το πρωί. Θα αναγνωρίσετε σίγουρα μια σημαντική αλλαγή στην εμφάνιση του δέρματός σας.

Πως μπορείτε να καθαρίζετε την επιδερμίδα σας για να δείχνει υγιής

Καθαρισμός προσώπου δύο φορές καθημερινά: κάθε πρωί και κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε. Επειδή η επιδερμίδα σας μπορεί να φαίνεται καθαρή, δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας.
Να αποφεύγετε τις κοινές μπάρες σαπουνιών και επιλέξτε καθαριστικά προσώπου που είναι ήπια για την επιδερμίδα και σχεδιασμένα για τον δικό σας τύπο δέρματος.  
Ποτέ να μην χρησιμοποιείτε την πετσέτα των χεριών για να σκουπίσετε το πρόσωπό σας. Εάν δεν είναι καθαρή μπορεί να μεταφέρετε βακτήρια πάνω στο καθαρό σας πρόσωπο. Δοκιμάστε έναν σύντομο έλεγχο με τη μυρωδιά. Εάν η πετσέτα δεν έχει τη φρέσκια μυρωδιά της καθαριότητας από το πλυντήριο, τότε είναι η ώρα να τη βάλετε στα άπλυτα και να την αλλάξετε με μία καθαρή.
Να ξεβγάζετε αποκλειστικά με ζεστό νερό, ποτέ με νερό που είναι πολύ κρύο ή πολύ καυτό. Οι ακραίες θερμοκρασίες ερεθίζουν την επιδερμίδα και προκαλούν βλάβες.
Απολεπίστε την επιδερμίδα σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Η ήπια απολέπιση αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό σας και συμβάλλει σε μία πιο απαλή και πιο λαμπερή επιδερμίδα. Όπως κάνετε και με το καθαριστικό προσώπου σας, έτσι και για την απολέπιση, βρείτε ένα προϊόν που είναι κατάλληλο για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας.
Επενδύστε σε έναν καθαρισμό προσώπου μέσα στη χρονιά. Όπως πάτε στον οδοντίατρο για έναν καθαρισμό, έτσι και η επιδερμίδα σας χρειάζεται βαθύ καθαρισμό επίσης. Η συχνότητα των καθαρισμών εξαρτάται από τον τύπο επιδερμίδας. Ρωτήστε την/τον αισθητικό σας ποια είναι η κατάλληλη συχνότητα για εσάς.
Να καθαρίζετε την περιοχή γύρω από τα μάτια σας με ήπιες κινήσεις. Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια σας είναι η πιο λεπτή σε όλο το σώμα, για αυτό να την φροντίζετε με περισσότερη προσοχή.

Χρησιμοποιήστε τα προϊόντα σας με τη σωστή σειρά.

Κάθε πρόγραμμα περιποίησης επιδερμίδας έχει βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για να εξασφαλιστούν τα καλύτερα οφέλη. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες, όπως προβλέπεται και με τη σειρά προτείνεται. Ο καθαρισμός είναι το πρώτο βήμα, και ακολουθεί το toner, ο ορός, και οι κρέμες ενυδάτωσης. Όταν δεν ακολουθείται η σωστή σειρά, υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε κάποια αρνητική επίδραση, ή ενδεχομένως καμία επίδραση. Για παράδειγμα, οι οροί έχουν την ικανότητα να διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα από ό, τι οι ενυδατικές κρέμες. Έτσι, θα πρέπει να εφαρμοστούν πρώτοι στη σειρά. Εάν εφαρμόσετε τον ορό σας πάνω από την ενυδατική σας, δεν θα είναι σε θέση να διεισδύσει αποτελεσματικά στην επιδερμίδα σας.

Την επόμενη φορά που θα κοιτάξουμε στον καθρέφτη και δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που βλέπουμε, θα πρέπει να θυμηθούμε αυτά τα πέντε απλά βήματα. Χρειάζεται να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας για να μας φροντίζει και η ίδια. Να θυμάστε, η πιο υγιής επιδερμίδα είναι και πάντα η πιο όμορφη.

Συγγραφέας η ειδικός διατροφής, Jacquie Carter. Η Jacquie είναι η Διευθύντρια Εξωτερικής Διατροφής της Herbalife.

Η Herbalife Ελλάδας είναι ενεργό Μέλος της Ελληνικού Συνδέσμου Εταιριών Απ’ Πώλησης


el-CY | 17/9/2019 4:00:20 μμ | NAMP2HLASPX01