Πως να αποκτήσετε λαμπερή επιδερμίδα σε λίγα λεπτά!

Print
How to get glowing skin in minutes!

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας σας θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα τόσο στην πρωινή όσο και στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας και είναι ένα απόλυτο πρέπει για νεανική, λαμπερή επιδερμίδα. Τα προϊόντα καθαρισμού είναι καθοριστικά στην αφαίρεση των ρύπων, της λιπαρότητας και των ακαθαρσιών που μπορεί να υπάρχουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας σας και είναι ιδανικά για την αφαίρεση του μακιγιάζ.

Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες επωφελούνται σημαντικά από τον σωστό καθαρισμό του προσώπου. Ακόμη και αν το πρόσωπό σας φαίνεται καθαρό, οι πιθανότητες είναι να μην είναι! Μη ορατές ακαθαρσίες, όπως η ρύπανση, ο καπνός και τα αρώματα, μένουν στην επιδερμίδα και μπορεί να προκαλέσουν πολύ σοβαρές βλάβες αν δεν απομακρυνθούν σωστά.

Τι προϊόν καθαρισμού να επιλέξετε;

Πρώτα απ ' όλα, αποφύγετε τις μπάρες σαπουνιών. Συχνά παρασκευάζονται αποκλειστικά για το σώμα και περιέχουν ισχυρότερα συστατικά από ένα μέσο προϊόν καθαρισμού για το πρόσωπο, καθώς πρέπει να είναι πιο ισχυρά για να καθαρίσουν και να λειτουργήσουν αποσμητικά. Η επιδερμίδα του προσώπου είναι πολύ πιο ευαίσθητη (και ευπαθής στη γήρανση!), γι’ αυτό κρατήστε τις μπάρες σαπουνιών για το σώμα και επιλέξτε ένα προϊόν καθαρισμού που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου.

Η επιλογή του σωστού προϊόντος καθαρισμού για την επιδερμίδα σας είναι πολλή σημαντική και ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας.

-          Ξηρή επιδερμίδα; Αναζητήστε ένα ενυδατικό προϊόν καθαρισμού που δεν θα περιέχει sulphate και θα έχει συστατικά όπως Αλόη Βέρα, η οποία παρέχει ενυδάτωση. Πως θα καταλάβετε εάν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή; Θα έχετε παρατηρήσει πιθανόν ξηρά ή αφυδατωμένα σημεία ή/και η επιδερμίδα σας θα είναι ευαίσθητη σε ακραίες θερμοκρασίες και αλλαγές. Επίσης οι λεπτές γραμμές είναι συχνά πιο αισθητές στην ξηρή επιδερμίδα. Το θετικό της ξηρής επιδερμίδας είναι ότι συχνά έχει λιγότερες κηλίδες και ξεσπάσματα.

-          Η επιδερμίδα που τείνει να είναι λιπαρή, θα παρουσιάζει επιπλέον λιπαρότητα στην περιοχή Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι). Τα άτομα με λιπαρή επιδερμίδα τείνουν να είναι πιο επιρρεπείς σε κηλίδες και ξεσπάσματα. Το θετικό της λιπαρής επιδερμίδας είναι ότι φαίνεται πιο νεανική καθώς οι λεπτές γραμμές είναι πολύ λιγότερες και πιο επιφανειακές. Ψάξτε για μια μη λιπαρή φόρμουλα.

Έχετε καλό προϊόν καθαρισμού για τον τύπο της επιδερμίδας σας; Τώρα ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για λαμπερή επιδερμίδα…

  1. Πρωτού καθαρίσετε το πρόσωπό σας, καθαρίστε τα χέρια σας. Το τελευταίο που θέλετε να επιτύχετε είναι να γεμίσετε το πρόσωπό σας με μικρόβια.
  2. Να καθαρίζετε πάντα το πρόσωπό σας με ζεστό νερό. Μην χρησιμοποιείτε νερό που είναι καυτό ούτε παγωμένο καθώς οι ακραίες θερμοκρασίες του νερού μπορεί να επηρεάσουν τα τριχοειδή αγγεία της επιδερμίδας σας.
  3. Πραγματοποιήστε μασάζ με το προϊόν καθαρισμού στην επιδερμίδα σας με κυκλικές κινήσεις. Πραγματοποιήστε μασάζ τόσο στο πρόσωπό σας όσο και στην περιοχή του λαιμού σας. Να είστε προσεκτικοί με τον καθαρισμό της περιοχής γύρω από τα μάτια.
  4. Μόλις ολοκληρώσετε το μασάζ με το προϊόν καθαρισμού στην επιδερμίδα σας, ξεβγάλτε το πρόσωπό σας μέχρι να καθαρίσει εντελώς και μετά στεγνώστε ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα.
  5. Με την ολοκλήρωση του καθαρισμού της επιδερμίδας, συνεχίστε με την χρήση τονωτικής λοσιόν και ορού αντιγήρανσης, κρέμας/τζελ για την περιοχή των ματιών και την κρέμα ενυδάτωσης ημέρας ή νύχτας ώστε να ολοκληρώσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.
  6. Μία φορά την εβδομάδα, προσπαθήστε να απολεπίσετε την επιδερμίδα σας αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και δοκιμάστε και μία μάσκα προσώπου.

Συγγραφέας, η Ειδικός Ομορφιάς, Jacquie Carter. Η Jacquie είναι Director Εξωτερικής Διατροφής στην Herbalife

Η Herbalife Ελλάδας είναι ενεργό Μέλος της Ελληνικού Συνδέσμου Εταιριών Απ’ Πώλησης


el-CY | 20/7/2019 11:00:31 πμ | NAMP2HLASPX03