Πως μπορούμε να νιώθουμε όμορφοι

Print
feelBeautiful

Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά το κλειδί για να αισθανόμαστε όμορφα κάθε ημέρα είναι η αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση είναι ο λόγος που μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν πάντα να είναι το κέντρο της προσοχής, ανεξάρτητα από το πώς μοιάζουν. Και είναι κάτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας. Θα πρέπει να απαλλαγείτε από τις αρνητικές σκέψεις και να αρχίσετε επιβεβαιώνετε θετικά τον εαυτό σας όλη την ημέρα. Εστιάστε στα χαρακτηριστικά που πραγματικά σας αρέσουν στον εαυτό σας και απορρίψτε τυχόν αρνητικές σκέψεις σχετικά με την εμφάνιση που μπορεί να διαπερνούν το μυαλό σας.

Χαμογελάστε

Μια στιγμιαία ενίσχυση της διάθεσης, και ένας άλλος τρόπος να φανούμε πιο όμορφοι, είναι να χαμογελάμε. Δεν με πιστεύετε; Προσπαθήστε να βάλετε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας, ακόμα κι αν δεν το νιώθετε και να μου πείτε πώς αισθάνεστε. Εκτός από τα οφέλη που ενισχύουν τη διάθεση, έχει ειπωθεί ότι το χαμόγελο κάνει ένα πρόσωπο να δείχνει και να αισθάνεται όμορφο. Όταν ένα άτομο χαμογελά, προκαλεί τους άλλους να το αντιλαμβάνονται ως πιο ελκυστικό!

Σταματήστε τις συγκρίσεις

Είναι εύκολο να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με άλλους και είναι πολύ εύκολο να πέσουμε σε αυτή την παγίδα,  αλλά δεν προσφέρει κάτι στην αυτοπεποίθησή μας. Κάθε άτομο είναι μοναδικό και έχει θετικά προτερήματα που οι άλλοι μπορεί να αισθάνονται ότι στερούνται. Ο καλύτερος τρόπος για να αισθανθούμε όμορφοι είναι να βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ένα μοναδικό άτομο και όχι ως ένα άτομο σε σύγκριση με ένα άλλο.

Δοκιμάστε ένα καινούργιο look

Μερικές φορές είμαστε απλώς κολλημένοι σε έναν φαύλο κύκλο ομορφιάς που μπορεί να συμβάλει στο να μην αισθανόμαστε όμορφοι. Γιατί να μην αλλάξετε τα πράγματα με ένα διασκεδαστικό makeover; Η ανανέωση της εμφάνισής σας θα μπορούσε να προσφέρει τον ενθουσιασμό και την αλλαγή που χρειάζεστε για να ξεφύγετε από αυτόν τον κύκλο και να αισθανθείτε ξανά όμορφα. Ένα νέο κούρεμα, νέα γκαρνταρόμπα ή καινούργια καλλυντικά θα μπορούσαν να είναι η αλλαγή που χρειάζεστε.

Έχω δει μερικούς ανθρώπους που έχουν κολλήσει σε προηγούμενες δεκαετίες, επειδή δεν έχουν την αυτοπεποίθηση να αλλάξουν τα πράγματα. Ωστόσο ζούμε σε έναν σύγχρονο κόσμο και είναι σημαντικό να ενεργούμε όπως αυτός. Αγκαλιάστε ένα στυλ με το οποίο αισθάνεστε καλά και θυμηθείτε να φρεσκάρεστε με ένα νέο χρώμα μαλλιών ή κούρεμα. Θα κερδίσετε την αυτοπεποίθηση σας και πάλι γνωρίζοντας ότι έχετε υπέροχη εμφάνιση και θα αντιμετωπίσετε τον κόσμο ακόμα πιο όμορφα.

Προσέξτε τη στάση του σώματός σας

Ο τρόπος που κάθεστε και στέκεστε λέει πολλά για τον τρόπο που σκέφτεστε τον εαυτό σας. Όσοι έχουν καλή στάση δίνουν σήμα στον κόσμο πως αισθάνονται σίγουροι και όμορφοι με μη λεκτικά λόγια επικοινωνίας. Ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε όμορφοι, καθισμένοι ή ψηλοί με τους ώμους σας πίσω θα ακτινοβολείτε την αυτοπεποίθησή σας στον έξω κόσμο. Κάθε φορά που παρατηρείτε πως πιέζεστε, αφιερώστε μερικά δευτερόλεπτα για να διορθώσετε τη στάση σας. Θα πρέπει να αισθάνεστε πιο χαρούμενοι, σίγουροι και ίσως ακόμη και όμορφοι.

Ανταμείψτε τον εαυτό σας

Μερικές φορές το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια καλή περιποίηση για να αισθανθούμε όμορφοι. Όταν αισθάνεστε κουρασμένοι, στρεσαρισμένοι ή ανήσυχοι, πιθανότατα δεν νιώθετε όμορφοι. Δοκιμάστε να κάνετε ένα διάλειμμα, είτε για μια ώρα είτε για μια ολόκληρη μέρα, για να επικοινωνήσετε ξανά με τον αληθινό σας εαυτό. Εάν είστε χαλαροί, είναι πιο πιθανό να έχετε θετικά συναισθήματα προς τον εαυτό σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε δραστηριότητα χαλάρωσης, είτε είναι ένα απόγευμα έξω στο πάρκο (με αντηλιακό, φυσικά), επισκεφθείτε ένα σαλόνι ομορφιάς ή αγοράστε κάτι καινούργιο. Η προσωπικά αγαπημένη μου επιλογή είναι να φτιάχνω τα μαλλιά μου - λειτουργεί σαν ενίσχυση της γοητείας μου εκείνες τις μέρες που δεν αισθάνομαι όμορφη.

Συγγραφέας η ειδικός ομορφιάς, Jacquie Carter. Η Jacquie είναι Διευθύντρια Εξωτερικής Διατροφής στη Herbalife.

Η Herbalife Ελλάδας είναι ενεργό Μέλος της Ελληνικού Συνδέσμου Εταιριών Απ’ Πώλησης


el-CY | 20/7/2019 10:56:30 πμ | NAMP2HLASPX03