Αναγνωρίστε την Ξηρή Επιδερμίδα

Print
A lady with balsam on her face

Αναγνωρίστε την Ξηρή Επιδερμίδα

Η ξηρή επιδερμίδα θεωρείται ως ένας τύπος επιδερμίδας—όπως η λιπαρή επιδερμίδα, η κανονική, η μεικτή επιδερμίδα, κλπ. Όταν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, δεν έχει σχεδόν καθόλου λιπαρότητα στην επιφάνεια. Η ξηρή επιδερμίδα μπορεί να καλυτερεύσει ή να χειροτερέψει λόγω εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων,όπως είναι ο καιρός, η εποχή, η ρουτίνα περιποίησης και άλλα. Οι άνθρωποι που έχουν ξηρή επιδερμίδα έχουν ορατά σημάδια ξηροδερμίας στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Τείνουν να είναι ευαίσθητοι στις ακραίες θερμοκρασίες και οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες είναι περισσότερο εμφανής. Το προβάδισμα είναι ότι εκείνοι με ξηρή επιδερμίδα τείνουν να έχουν λιγότερες διαταραχές από εκείνους με λιπαρή επιδερμίδα.

Εάν έχετε ξηρή επιδερμίδα, σίγουρα πρέπει να επιλέξετε ένα καθαριστικό που είναι κατάλληλο για ξηρή επιδερμίδα για την ανανέωση της ενυδάτωσης. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιείται έναν ορό προσώπου μαζί με ενυδατική ημέρας και νύχτας για την ενυδάτωση της ξηρής επιδερμίδας. Και, φυσικά, θέλετε να κρατήσετε ολόκληρο το σώμα σας ενυδατωμένο με μία ενυδατική κρέμα σώματος, για άμεση εφαρμογή μετά το μπάνιο ή το ντουζ όταν η επιδερμίδα είναι ακόμη νωπή. Το θετικό με την ξηρή επιδερμίδα είναι ότι μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα και να διατηρήσει την επιδερμίδα σας άψογη.

Τα Αίτια της Αφυδατωμένης Επιδερμίδας

Η αφυδατωμένη επιδερμίδα είναι μία πραγματική κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει όλους τους τύπους επιδερμίδας, άσχετα με τον δικό σας τύπο επιδερμίδας. Με άλλα λόγια, όλοι οι τύποι επιδερμίδας είναι επιρρεπής στην αφυδάτωση. Η αφυδατωμένη επιδερμίδα είναι το αποτέλεσμα της ανάγκης του σώματος για ενυδάτωση, μέσα και έξω. Ως ειδικός της Herbalife Nutrition, η Susan Bowerman, πάντα λέει, οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται 8–12 κούπες υγρών την ημέρα (περίπου 2–3 λίτρα). Αλλά οι ανάγκες περίπου ποικίλουν, ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και το επίπεδο δραστηριότητας.

Στην πραγματικότητα, τα σημάδια της αφυδατωμένης επιδερμίδας είναι σχεδόν παρόμοια με εκείνα από τα ηλιακά εγκαύματα. Η αφυδατωμένη επιδερμίδα μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο έτος και συχνά μπορεί να επιδεινωθεί από τον καιρό, τον κλιματισμό, την θέρμανση, τον άνεμο, το μπάνιο και την σάουνα και φυσικά από τις επιλογές του τρόπου ζωής. Επίσης πρέπει να είμαστε ευσυνείδητοι από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην επιδερμίδα μας. Χρησιμοποιώντας προϊόντα περιποίησης που περιέχουν πολλά σκληρά και ερεθιστικά συστατικά, ή που δεν είναι δερματολογικά ελεγμένα, μπορεί να διεγείρουν περαιτέρω τα συμπτώματα.

Άρα, τι μπορούμε να κάνουμε; Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο πίνοντας αρκετό νερό. Να είστε προσεκτικοί για το τι προϊόντα χρησιμοποιείτε. Να είστε επιρρεπής με την πρωινή και βραδινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Αναζητήστε για ενυδατικά συστατικά όπως είναι η Αλόη Βέρα, ώστε να παρέχετε στην επιδερμίδα σας την απαραίτητη ενυδάτωση που της λείπει. Επιλέξτε καθαριστικά προσώπου και σώματος χωρίς πρόσθετα sulphates, καθώς θα είναι πιο ήπια για την επιδερμίδα σας. Και βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε την ενυδατική σας από την κορυφή ως τα νύχια ώστε να παραμείνετε ενυδατωμένοι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Εάν πραγματικά υποφέρετε, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε έναν ζεστό υγραντήρα ώστε να αυξήσει την υγρασία στο σπίτι και στο γραφείο σας.

Διατηρώντας τον οργανισμό σας καλά ενυδατωμένο μέσα και έξω, συμβάλλει στη διατήρηση της επιδερμίδα σας υγιής και νεανική. Μία υγιεινή διατροφή μαζί με την καθημερινή  ρουτίνα περιποίησης είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η επιδερμίδα σας. Να θυμάστε, όσο πιο υγιής είναι η επιδερμίδα σας, τόσο πιο όμορφη θα δείχνει.

Η Herbalife Ελλάδας είναι ενεργό Μέλος της Ελληνικού Συνδέσμου Εταιριών Απ’ Πώλησης


el-CY | 18/8/2019 2:10:28 μμ | NAMP2HLASPX01