Μύθοι για τα Αντηλιακά

Print
HL_CNL_071715_100px_Sunscreen_Myths_Exposed

Μπορεί να νομίζετε ότι γνωρίζετε όλα όσα χρειάζεται για τα αντηλιακά, από τι SPF πρέπει να χρησιμοποιείτε μέχρι που πρέπει να το χρησιμοποιείτε, αλλά μπορείτε να ξεχωρίσετε τους μύθους από την αλήθεια; Η ειδικός ομορφιάς, Jacquie Carter αποκαλύπτει τους πιο κοινούς μύθους γύρω από τα αντηλιακά και σας ενημερώνει πως μπορείτε να προστατέψετε καλύτερα την επιδερμίδα σας ώστε να παραμείνει υγιής και νέα…

"Μόνο όσοι έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα πρέπει να χρησιμοποιούν αντηλιακό."
Ασχέτως από το πόσο ανοιχτόχρωμη ή σκουρόχρωμη είναι η επιδερμίδα σας, όλοι μας πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό. Όταν δεν χρησιμοποιούμε, μπορεί να προκαλέσουμε εγκαύματα στην επιδερμίδα μας και πρόωρη γήρανση.

"Εάν το αντηλιακό σας αναφέρει ότι είναι αδιάβροχο, τότε δεν υπάρχει ανάγκη να επαναλάβετε την εφαρμογή του."
Ο όρος “αδιάβροχο” είναι παραπλανητικός και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται στα αντηλιακά καθώς αυτό φεύγει από την επιδερμίδα μας τη στιγμή που βουτάμε στην θάλασσα. Αντίθετα, ψάξτε για την αναφορά “ανθεκτικό στο νερό”, καθώς αυτά τα προϊόντα αναφέρουν το χρόνο που μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε μέχρι να χρειαστεί να επαναλάβετε την εφαρμογή τους, π.χ. SPF 15 – Ανθεκτικό στο νερό για 40 λεπτά..

"Τα αντηλιακά είναι μόνο για εφαρμογή σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος."
Όλες οι περιοχές της επιδερμίδας σας που εκτίθεται στον ήλιο πρέπει να έχουν αντηλιακό, συμπ. των ποδιών, της πλάτης, των χεριών, των πελμάτων, του λαιμού, κ.α. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ευαισθητοποιημένοι αναφορικά με το πρόσωπό τους καθώς θέλουν να προλάβουν την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, αλλά πολλές άλλες περιοχές όπως οι ώμοι, τα χέρια και τα πόδια είναι εξίσου ευαίσθητα στην ζημιά από τον ήλιο από την άποψη των σημαδιών γήρατος. Διατηρώντας μία μικρή συσκευασία αντηλιακού στο αυτοκίνητό σας ή στην τσάντα σας, θα σας βοηθήσει να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του.

"Εάν συμπεριλαμβάνεται στο makeup, τότε δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιώ αντηλιακό."
Τα makeup με SPF συνήθως εφαρμόζονται ανόμοια και με αυτό τον τρόπο, η προστασία που σας παρέχεται δεν είναι αρκετή. Ενώ λοιπόν είναι ένα επιπλέον όφελος, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε και αντηλιακό. Επιλέξτε μία καθημερινή ενυδατική κρέμα με SPF 30 και με προστασία στην UVA/UVB ακτινοβολία.

"Τα αντηλιακά που απευθύνονται σε ενήλικες δεν είναι τόσο προστατευτικά όσο αυτά που απευθύνονται σε παιδιά."

Τα αντηλιακά τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά περιέχουν τα ίδια αντηλιακά συστατικά και παρέχουν την ίδια προστασία. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικά είδη, συνήθως με πιο απαλή φόρμουλα για τα παιδιά και για όσους ενήλικες έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα.

"Τα αντηλιακά που αγοράσατε πέρσι μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε και αυτό τον χρόνο."
Σε περίπτωση που σας έχει μείνει αντηλιακό από πέρσι, θα σας συμβούλευα να το πετάξετε. Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύετε την επιδερμίδα σας όλο το χρόνο. Πάντα να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης καθώς τα αντηλιακά εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου.

Η Herbalife Ελλάδας είναι ενεργό Μέλος της Ελληνικού Συνδέσμου Εταιριών Απ’ Πώλησης


el-CY | 17/9/2019 4:16:03 μμ | NAMP2HLASPX03