5 τρόποι για να μην είναι βαρετός ο διάδρομος

Print
5 ways to eliminate treadmill boredom

Σκεφτείτε πως κάνετε διάδρομο… Κάνετε θετικές σκέψεις πως ανταγωνίζεστε τον εαυτό σας ή παρακολουθείτε κάποια τηλεοπτική σειρά; Ή μήπως στην σκέψη του διαδρόμου ο χρόνος παγώνει και νιώθετε πως τιμωρείτε τον εαυτό σας;

Όταν αναφερόμαστε στον διάδρομο γυμναστικής, είναι πολύ σπάνιο κάποιος να σκεφτεί ότι είναι απλά ΟΚ – η απάντηση συνήθως είναι ότι είτε τον λατρεύει είτε τον μισεί! Αλλά με το κρύο και τον ήλιο να δύει νωρίτερα, για πολλούς ανθρώπους υπάρχει μόνο μία επιλογή: είτε να ανέβουν στον διάδρομο γυμναστικής ή να ξεπαγιάσουν έξω στο κρύο.

Στα πιο ψυχρά κλίματα, οι χειμωνιάτικοι μήνες είναι γνωστό ότι μας κάνουν να παίρνουμε επιπλέον βάρος, για αυτό, παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε την τη ρουτίνα του διαδρόμου αλλά και θα σας αποτρέψουν από το να σταματήσετε το τρέξιμο μέχρι την άνοιξη.

1. Διαμορφώστε την άσκηση ρυθμίζοντας την κλίση

Εάν χρησιμοποιείτε έναν καινούργιο διάδρομο όπου μπορείτε να ρυθμίζετε την κλίση, θα διασκεδάσετε με τη δημιουργία διαφορετικών προγραμμάτων τρεξίματος

Από απόκρημνα βουνά σε χαμηλούς λόφους, είναι εύκολο να αλλάξετε τη μονοτονία μιας επίπεδης πορείας πατώντας απλά το κουμπί της κλίσης. Μου αρέσει να τρέχω σε λόφους και απολαμβάνω την πρόκληση της αύξησης της κλίσης κάθε 60 δευτερόλεπτα. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα για να έχετε τον έλεγχο της κλίσης είναι ότι αν αισθάνεστε τον λόφο πάρα πολύ απότομο, απλά χαμηλώστε λίγο την κλίση. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, όταν τρέχετε έξω!

2. Προετοιμάστε τη μουσική σας εκ των προτέρων

Η μουσική είναι γνωστό πως είναι ένας βασικός παρακινητής, ειδικά όταν αφορά τη γυμναστική και τις αθλητικές επιδόσεις. Η χαρά της μοντέρνας τεχνολογίας είναι πως μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες με όλα τα αγαπημένα σας τραγούδια. Αφιερώστε λίγο χρόνο και επιλέξτε εκείνα που σας κάνουν να χαμογελάτε. Το να βρείτε ένα τραγούδι που αγαπάτε μπορεί να αποδειχθεί σημαντική κινητοποίηση για να αυξήσετε την ένταση και να τρέξετε λίγο πιο γρήγορα.

3. Διαλειμματική άσκηση για να μην πλήξετε

Αυτό είναι πραγματικά ένα θέμα προτίμησης, αλλά η διαλειμματική προπόνηση έχει τόσα πολλά πλεονεκτήματα, διότι, όχι μόνο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την πλήξη, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να πιέσετε τον εαυτό σας να κάψει περισσότερες θερμίδες σε λιγότερο χρόνο. Ένας πολύ καλός τρόπος διαλειμματικής άσκησης είναι να τρέχετε με επίπεδο δυσκολίας 7/10 για 45 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να περπατήσετε ή να κάνετε τζόκινγκ με επίπεδο δυσκολίας 3/10 για 30 δευτερόλεπτα. Η άσκηση με αυτό τον τρόπο για 30 με 45 λεπτά θα βελτιώσει την καρδιαγγειακή σας κατάσταση και την αντοχή σας.

4. Απολαύστε τις λειτουργίες

Εάν θέλετε να διατηρήσετε μία σταθερή κατάσταση καθώς τρέχετε, χωρίς προσαρμογή κλίσης και ταχύτητας, τότε αποσπάστε την προσοχή σας από το τρέξιμο παίζοντας με τις λειτουργίες του διαδρόμου.

Πολλοί νεότεροι διάδρομοι γυμναστικής είναι εξοπλισμένοι με οθόνες που παρακολουθούν τον καρδιακό ρυθμό και διαθέτουν μετρητές κατανάλωσης θερμίδων! Δοκιμάστε να διατηρήσετε τον ρυθμό της καρδιάς σας στο εύρος-στόχο και να μαντέψετε πόσες θερμίδες θα καταναλώνετε κάθε δύο λεπτά. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα από τα προσχεδιασμένα προγράμματα προπόνησης επιτρέποντας στο μυαλό σας να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση. Είναι καλύτερα να σκεφτούμε μέσα από ένα πρόβλημα ενώ τρέχουμε από ό, τι προσπαθώντας να κοιμηθούμε.

5. Διαχωρίστε το τρέξιμο σε τμήματα

Θέστε ορισμένους στόχους πριν ξεκινήσετε το τρέξιμο και μη διστάσετε να το χωρίσετε σε διαχειρίσιμα τμήματα.

Μην ανεβείτε στον διάδρομο χωρίς στόχο διότι είναι πολύ πιθανό να κατεβείτε νωρίτερα αν δεν έχετε κάποιο πλάνο. Εάν ο στόχος σας είναι να τρέξετε πέντε μίλια αλλά βαριέστε μετά τα δύο, τότε κάντε συνειδητά ένα διάλειμμα. Με αυτό τον τρόπο διατηρείτε τη δέσμευσή σας να πραγματοποιήσετε όλα τα πέντε μίλια απλά διαχωρίζοντας σε τμήματα και με το να συγκεντρωθείτε εκ νέου. Για παράδειγμα κατεβείτε από τον διάδρομο και πραγματοποιήστε κάποιες εύκολες ασκήσεις αντίστασης ή κοιλιακούς και συνεχίστε με το τρέξιμο. Το σημαντικό είναι ότι επιστρέφετε στον διάδρομο.

Πολλά γυμναστήρια προσφέρουν τμήματα καθοδηγούμενα από κάποιον γυμναστή που συνδυάζουν το τρέξιμο και τη γυμναστική με βάρη. Η ατμόσφαιρα της ομάδας είναι διασκεδαστική και μπορεί να σας παρακινήσει.

6. Μείνετε στο σωστό δρόμο

Το όφελος της προπόνησης σε διάδρομο είναι ότι μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε την απόσταση που διανύσατε και τον χρόνο που τρέξατε, χωρίς τις μεταβλητές του ανώμαλου εδάφους και του ευμετάβλητου καιρού που μπορεί να σας καθυστερούν. Να θυμάστε, να ακολουθείτε τον ρυθμό τρεξίματος που σας ταιριάζει και μόνο. Είναι δελεαστικό να πιέζετε τον εαυτό σας πολύ σκληρά εάν το άτομο που βρίσκεται δίπλα σας τρέχει πολύ γρήγορα, αλλά μπορεί να προκαλέσετε τον τραυματισμό σας. Είναι πάντα καλύτερο να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε οποιοδήποτε τραυματισμό.

 

Με την επιμέλεια της Samantha Clayton, AFAA, ISSA. Η Samantha είναι η Διευθύντρια της Εκπαίδευσης Fitness στην Herbalife.

Η Herbalife Ελλάδας είναι ενεργό Μέλος της Ελληνικού Συνδέσμου Εταιριών Απ’ Πώλησης


el-CY | 20/7/2019 10:46:51 πμ | NAMP2HLASPX03