Διατηρήστε την καρδιά σας σε φόρμα

Print
running_thumbnail

Εστιάστε στον τρόπο ζωής


Είναι πραγματικά χαρά μου να βλέπω ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης απομακρύνονται από την προώθηση των παραδοσιακών, περιοριστικών διατροφών και προγραμμάτων άσκησης ως μία γρήγορη λύση. Αντί αυτών, αγκαλιάζουν την ιδέα της συνολικής ευεξίας και πλάνα για έναν υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής. Μου αρέσει που η έμφαση μετατοπίζεται προς τη μεγαλύτερη εικόνα της υγιούς γήρανσης και του γενικού fitness, με ασκήσεις που είναι δοκιμασμένες στο χρόνο και με δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Η προσέγγιση αυτή, κατά τη γνώμη μου, βοηθά τους ανθρώπους να διατηρήσουν μία υγιή σύσταση σώματος μακροπρόθεσμα.

Διαφορετικά προγράμματα Fitness


Πολλοί γυμναστές γνωρίζουν ότι ένα καλά δομημένο πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει στοιχεία καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης, προπόνηση δύναμης, αντοχής και ευελιξίας είναι το κλειδί για τα μέγιστα αποτελέσματα. Θα είναι συναρπαστικό να δούμε πώς οι επαγγελματίες γυμναστές συνδυάζουν αυτά τα στοιχεία σε διασκεδαστικά προγράμματα που συνεχώς βελτιώνονται. Στο πρόσφατο παρελθόν, υπήρχαν πολλά μαθήματα και προγράμματα άσκησης που συνδύαζαν στοιχεία διαφορετικών ασκήσεων μαζί σε 20-45 λεπτά - όπως yoga-αντοχή, Pilates-yoga, cardio με ενδυνάμωση, ποδηλασία με yoga κ.λπ. Επίσης, ο πλέον δημοφιλής συνδυασμός (Pilates + Boxing = Pillowing) μπορεί επίσης να επεκταθεί σε τρεις ή περισσότερες συνδυασμένες μορφές. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση συνδυαστικής άσκησης είναι συναρπαστική και σίγουρα θα συνεχιστεί και το νέο έτος.

Πρακτική Προσέγγιση


Οι βασικές αρχές της γυμναστικής με βάρη έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να μπουν σε φόρμα φέτος. Η εισαγωγή προπονήσεων υψηλής έντασης (HIIT) ήταν μια τεράστια επιτυχία για τους ανθρώπους που έχουν ένα πολυάσχολο πρόγραμμα και που πρέπει να μεγιστοποιήσουν το χρόνο προπόνησής τους με ελάχιστο ή καθόλου εξοπλισμό. Η ιδέα είναι απλή, καθώς οι προπονήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν σχεδόν οπουδήποτε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πάθος για Αγώνες


Οι αγώνες όπως τα 5k, οι αγώνες λάσπης, οι αγώνες δρόμου μετ 'εμποδίων και το τρίαθλο θα συνεχίσουν να προσελκύουν νέους λάτρεις του fitness και τη νέα χρονιά. Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται όλο και πιο προσιτές και πολλές από αυτές τις διοργανώσεις προσφέρουν ομάδες προετοιμασίας χωρίς χρέωση για να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για τον επόμενο αγώνα σας. Η εγγραφή σας σε έναν αγώνα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σας βοηθήσει να μείνετε αφοσιωμένοι και να σας παρέχει κίνητρα για την βελτίωση του επιπέδου της φυσικής σας κατάστασης.

Online Fitness


Για τους περισσότερους ανθρώπους, αποτελούν πλέον παρελθόν οι ημέρες όπου για τρεις ημέρες την εβδομάδα, μία ώρα κάθε φορά θα πήγαιναν στο γυμναστήριο και θα γύμναζαν μία διαφορετική μυϊκή ομάδα. Η καθημερινότητά μας είναι τρομερά γεμάτη και δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου και την υπομονή για τέτοιου είδους δεσμεύσεις. Ο μέσος γυμναζόμενος θέλει να περάσει ένα σύντομο χρονικό διάστημα και να μεγιστοποιήσει τις προσπάθειές του με υψηλής περιόδους έντασης τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Οι άνθρωποι αρχίζουν να εστιάζουν σε μια καθημερινή άσκηση των 20-30 λεπτών.

Ως εκ τούτου, η χρήση της τεχνολογίας και των αποτελεσματικών προγραμμάτων online θα συνεχίσει να αυξάνεται. Πιστεύω πως οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να πραγματοποιούν σύντομα προγράμματα γυμναστικής. Τα βίντεο που έχω δημιουργήσει με την Herbalife με συμβουλές και τα βίντεο Herbalife24 Active Body Fit έχουν σχεδιαστεί για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Και τώρα που το live streaming έχει γίνει τόσο εύκολο, ετοιμαστείτε να ταξιδεύετε χωρίς διαβατήριο για ένα γρήγορο πρόγραμμα γυμναστικής σε απευθείας σύνδεση.

Ανεξάρτητα από την τάση γυμναστικής που θα επιλέξετε να ακολουθήσετε το νέο έτος, θα πρέπει να κατανοήσετε ότι τα καλύτερα αποτελέσματα για την ευεξία προέρχονται από το συνδυασμό άσκησης με ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής. Θέστε νέους στόχους άσκησης για το μέλλον και λάβετε τα καλύτερα αποτελέσματα που είχατε ποτέ.

Γράφει η Samantha Clayton, AFAA, ISSA. Η Samantha είναι Διευθύντρια Εκπαίδευσης Fitness στη Herbalife
Η Herbalife Ελλάδας είναι ενεργό Μέλος της Ελληνικού Συνδέσμου Εταιριών Απ’ Πώλησης


el-CY | 17/9/2019 4:18:27 μμ | NAMP2HLASPX03