Πως Να Αποκτήσετε Υγιεινές Συνήθειες Ευεξίας

Print
How_to_Create_Healthy_Fitness_Habits

Βγείτε Έξω

Η εκγύμναση σε εξωτερικούς πανέμορφους χώρους είναι ένας σπουδαίος τρόπος να γίνετε περισσότερο δραστήριοι. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι αυτό που αρχικά ήταν ένας γρήγορος περίπατος 20 λεπτών διαρκεί πολύ περισσότερο όταν απολαμβάνεις το περιβάλλον. Το τι φαίνεται ελκυστικό διαφέρει για τον καθένα. Ορισμένοι απολαμβάνουν τα βουνά και τις πεδιάδες, ενώ άλλοι νιώθουν αναζωογονημένοι στους πολυπληθείς δρόμους της πόλης. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είναι αυτό που σας αρέσει και να δημιουργήσετε τη ρουτίνα σας γύρω από αυτό.

Γίνετε Δημιουργικοί Μέσα στο Σπίτι

Εάν η άθληση σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι εφικτό για εσάς, γυμναστείτε δίπλα σε ένα παράθυρο ώστε να έχετε οπτική και έξω. Εάν το να βλέπετε ανθρώπους να γυμνάζονται σε γυμναστήριο σας δίνει κίνητρο ώστε να προσπαθείτε πιο σκληρά, επιλέξτε ένα μηχάνημα αερόβιας άσκησης και τοποθετήστε το απέναντι από ένα γυμναστήριο. Στη διάρκεια της επόμενης προπόνησης, σκεφτείτε με ποιο τρόπο αυτό που βλέπετε επιδρά στα επίπεδα ενέργειας.

Δημιουργήστε έναν Χώρο Εκγύμνασης

Εάν σχεδιάζετε να γυμναστείτε στο σπίτι, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο γυμναστικής απλά τοποθετώντας ένα στρώμα γυμναστικής στο πάτωμα. Αποκτήστε τη συνήθεια να γυμνάζεστε στο ίδιο χώρο καθημερινά. Όταν έχετε έναν συγκεκριμένο χώρο, σας επιτρέπει να εστιάσετε και να συγκεντρωθείτε στην προπόνησής σας. Με το να έχετε έναν χώρο άδειο γύρω από το στρώμα γυμναστικής σας θα σας κάνει να κινήστε ελεύθερα, και με λιγότερο στρες.

Ακούστε Μουσική για να Ενισχύσετε τη Διάθεσή σας

Το είδος της μουσικής που ακούτε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής μπορεί να επιδράσει στο πόσο σκληρά θα γυμναστείτε. Βεβαιωθείτε ότι θα έχετε μαζί σας τη μουσική που σας αρέσει για τις δύσκολες προπονήσεις όταν ξέρετε ότι θα χρειαστείτε περισσότερο κίνητρο. Όταν θέλετε να γυμναστείτε σε σταθερό ρυθμό, ακούγοντας τη μουσική που σας εμπνέει και αποκτώντας τον ρυθμό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε στο σωστό δρόμο. Όταν κάνετε διατάσεις και γιόγκα, η χαλαρή μουσική μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε στο άγχος.

Καταναλώστε το Αγαπημένο σας Ποτό Άθλησης

Αποκτήστε καλές συνήθειες και παραμείνετε ενυδατωμένοι ενώ γυμνάζεστε. Ετοιμάστε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας ποτό που θα σας βοηθήσει στην προπόνησής σας. Διαλέξτε προσεκτικά το ποτό σας, καθώς δεν πρέπει να το παρακάνετε με την ζάχαρη και τις θερμίδες. Ένα ποτό ηλεκτρολυτών με νερό που αναμιγνύεται με τα αγαπημένα σας φρούτα ή ένα αθλητικό ποτό χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη είναι μερικές καλές επιλογές.

Χρησιμοποιήστε Αρωματικά για να Διεγείρετε τη Διάθεσή Σας

Όταν σκέφτεστε την γυμναστική, είμαι σίγουρη πως η μυρωδιά που σας έρχεται στο μυαλό είναι οι ιδρωμένες κάλτσες και η μουσκεμένη τσάντα γυμναστηρίου. Αυτό πιθανόν δεν αποτελεί το καλύτερο κίνητρο για εσάς. Συγκεντρώστε μερικά αρωματικά που θα ενισχύσουν τη διάθεσή σας και τα επίπεδα ενέργειας. Επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο αρωματικό χώρου που συνδιάζεται με την γυμναστική σας είναι ένας σπουδαίος τρόπος να καθιερώσετε μία υγιεινή συνήθεια. Η μυρωδιά της λεβάντας, για παράδειγμα, είναι πολύ χαλαρωτική. Ένας ιδανικός τρόπος για να χαλαρώσετε είναι η χρήση της αρωματικής λεβάντας πριν από τη γιόγκα.

Εάν θέλετε να ζωντανέψετε τη διάθεσή σας, ένα καλό αρωματικό χώρου είναι η μέντα. Το έλαιο μέντας δεν είναι ακριβό και είναι ιδανικό να το μυρίζετε όταν είστε κουρασμένοι. Το λεμόνι έχει αναζωογονητική μυρωδιά, οπότε είναι κατάλληλο για πριν την προπόνηση.

Προετοιμάστε Ωραία Φαγητά

Αφιερώστε χρόνο και δημιουργήστε ωραία, πολύχρωμα, ελκυστικά γεύματα και σνακ. Εάν, για παράδειγμα, το αγαπημένο σας χρώμα είναι το κόκκινο, η προσθήκη πιπεριάς, φράουλας ή κόκκινων μήλων στα σνακ σας θα τα κάνει πιο ελκυστικά για εσάς. Πάντα νιώθουμε περισσότερο χαρούμενοι όταν τρώμε τροφές που έχουν ωραία εμφάνιση, για αυτό συχνά μας προσελκύουν όμορφα διακοσμημένα κέικ. Πολύ συχνά οι υγιεινές επιλογές δεν είναι απαραίτητα και πολύ ελκυστικές. Αλλά με λίγη δημιουργικότητα και χρόνο μπορείτε να προετοιμάσετε όμορφα, υγιεινά γεύματα.

Samantha Clayton, AFAA, ISSA – Vice President, Worldwide Sports Performance και Fitness στην Herbalife Nutrition

Η Herbalife Ελλάδας είναι ενεργό Μέλος της Ελληνικού Συνδέσμου Εταιριών Απ’ Πώλησης


el-CY | 17/9/2019 3:56:22 μμ | NAMP2HLASPX04