Έχετε 10 λεπτά; Ώρα για γυμναστική!

Print
time_to_work_out

Η ένταξη της άσκησης σε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά το γνωρίζατε πως μόλις 10 λεπτά από την ημέρα σας είναι όλα όσα χρειάζεστε για να ενισχύσετε τα επίπεδα της ενέργειας σας με μια γρήγορη προπόνηση;

Η σύντομη άσκηση είναι καλύτερη από καθόλου άσκηση! Εάν δεν προλαβαίνετε να παρακολουθήσετε μια πλήρη προπόνηση 60 λεπτών μέσα στην ημέρα, ένα γρήγορο αλλά αποτελεσματικό δεκάλεπτο πρόγραμμα αεροβικής είναι ότι πρέπει για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο που έχετε..

Ζέσταμα: Ξεκινήστε με προθέρμανση με δυναμικές κινήσεις, χαλαρώστε όλο το σώμα σας. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι αργές και να έχουν συνέχεια.

 • Κάντε μικρούς κύκλους με τα χέρια σας ενώ βαδίζετε επί τόπου για 30 δευτερόλεπτα.
 • Διατηρήστε βηματισμό με ψηλά τα γόνατα, ενώ πηγαίνετε τα χέρια σας εμπρός και πίσω για 30 δευτερόλεπτα.
 • Σταθείτε με τα πόδια σας στο άνοιγμα των ώμων σας και σηκώστε προς τα πάνω τα δάχτυλα των ποδιών σας μένοντας σε αυτή τη θέση για ένα δευτερόλεπτο και μετά επιστρέψτε στην αρχική θέση (10 επαναλήψεις).
 • Σταθείτε με τα πόδια σας στο άνοιγμα των ώμων σας και τα δάχτυλα των ποδιών σας προς τα εμπρός. Κατεβείτε σε θέση καθίσματος όσο πιο χαμηλά μπορείτε και σταθείτε σε αυτή τη θέση για ένα δευτερόλεπτο. Μετά επιστρέψτε στην αρχική θέση (10 επαναλήψεις).
 • Κάντε τζόκινγκ επί τόπου για 30 δευτερόλεπτα.

 Αεροβική έκρηξη: Κάνετε κάθε άσκηση για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προχωρήστε στην επόμενη. Επαναλάβετε την ακολουθία για 10 λεπτά και ολοκληρώστε το πρόγραμμα γυμναστικής σας με τέντωμα.  Προσθέστε βάρη στις ασκήσεις για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

 1. Βαδίστε επί τόπου (όπως κάνατε και με στην προθέρμανση)
 2. Χαμηλά καθίσματα με ανατάσεις χεριών. Όπως θα πραγματοποιείτε βαθύ κάθισμα, σηκώνετε και τα δύο σας χέρια σε ευθεία ώστε να είναι παράλληλα με το πάτωμα. Παραμείνετε σε αυτή τη θέση για ένα δευτερόλεπτο και επιστρέψτε στην αρχική, κατεβάζοντας τα χέρια σας.
 3. Κάντε τζόκινγκ επί τόπου.
 4. Χαμηλά καθίσματα με πιέσεις ώμων. Χαμηλώστε το σώμα σας προς τα κάτω σε ένα βαθύ κάθισμα  (ώστε οι μηροί σας να είναι σε παράλληλη θέση με το πάτωμα) με τα χέρια σας διπλωμένα σ το στήθος σας. Όπως θα επιστρέφετε στην αρχική σας θέση, πραγματοποιήστε ανάταση των χεριών σας, σηκώνοντάς τα ψηλά πάνω από το κεφάλι σας.
 5. Jumping jacks, σηκώνοντας τα χέρια σας στο πλάι στο ύψος των ώμων ή πάνω από το κεφάλι σας.
 6. Βαθύ κάθισμα στο πλάι με ταυτόχρονη άρση των χεριών. Χαμηλώστε το σώμα σας προς το δεξί ή το αριστερό σας πόδι. Σηκώστε τα χέρια σας, μείνετε σε αυτή τη θέση και μετά επιστρέψτε στην αρχική. Επαναλάβετε και από την άλλη μεριά.
 7. Πλάγια αλματάκια – βηματίστε ή αναπηδήστε δεξιά και αριστερά.

Συγγραφέας Samantha Clayton, AFAA, ISSASamantha είναι Sr. Director of Fitness Education της Herbalife.

Η Herbalife Ελλάδας είναι ενεργό Μέλος της Ελληνικού Συνδέσμου Εταιριών Απ’ Πώλησης


el-CY | 20/7/2019 11:19:21 πμ | NAMP2HLASPX03