Πως μπορεί η άσκηση να σας κάνει να λάμψετε;

Print
how-exercise-glow

Ιδρώστε

Όταν αθλούμαστε, αυξάνουμε τη ροή του αίματος στις ενεργές στοιβάδες της επιδερμίδας. Με τη διάνοιξη των ιδρωτοποιών αδένων απελευθερώνονται και οι φραγμένοι πόροι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ακολουθούμε ένα πρόγραμμα υγιεινής μετά την προπόνηση. Πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίζουμε το πρόσωπο και το σώμα μας από την σκόνη και τον ιδρώτα όσο το δυνατόν πιο άμεσα γίνεται για να μην ρισκάρουμε να ξαναφράξουν οι πόροι μας.

Δυναμώστε τους μύες

Όταν ενδυναμώνουμε το σώμα μας, η επιδερμίδα μας τονίζεται επίσης. Όσο πιο τονωμένους μύες έχουμε λοιπόν, τόσο πιο υγιής και νεανική θα είναι η όψη μας από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε κάποιο αξεσουάρ για τη σμίλευση του σώματος, γνωρίζετε ακριβώς σε τι αναφέρομαι.

Στοχεύστε στη λάμψη

Εάν επιθυμείτε λαμπερή επιδερμίδα, τότε είναι η στιγμή να ξεκινήσετε την άθληση. Από την πρώτη στιγμή θα είναι αδιαμφισβήτητη η λάμψη που θα έχετε μετά την άσκηση. Πως γίνεται αυτό; Όταν οι παλμοί της καρδιάς αυξάνονται, οι ενεργές στοιβάδες της επιδερμίδας λαμβάνουν περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά με την κυκλοφορία του αίματος. Όταν συμβαίνει αυτό, η κυκλοφορία σας βελτιώνεται και αυτό βοηθάει στη συνολική λάμψη της επιδερμίδας. Θα ξεκινήσετε τότε να παράγετε περισσότερα φυσικά έλαια που θα προσφέρουν στην επιδερμίδα σας την υγιή λάμψη που τόσο θέλουμε.

Μειώστε το άγχος

Εάν θέλετε να αδειάσετε το μυαλό σας και να επιτύχετε πνευματική διαύγεια και εξαιρετική επιδερμίδα, μπορείτε να πάτε για μία βόλτα, για μία προπόνηση αεροβικής ή για ένα κολύμπι. Η άσκηση είναι ιδανική για τη μείωση του άγχους και εάν το επιτύχετε αυτό, το αποτέλεσμα θα φανεί και στην επιδερμίδα σας. Η στρεσαρισμένη επιδερμίδα δεν έχει ωραία όψη. Πιο συγκεκριμένα, εάν βρείτε μία μορφή άσκησης που απολαμβάνετε, θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το στρες.

Ενώ η άσκηση μπορεί να έχει οφέλη στην επιδερμίδα σας, παρακάτω θα βρείτε και μερικές βασικές συμβουλές:

  • Εάν αθλείστε σε εξωτερικό χώρο, θυμάστε να προστατεύετε πάντα την επιδερμίδα σας από τον ηλιακή ακτινοβολία με τη χρήση αντηλιακού.
  • Διατηρείτε την εκτεθειμένη επιδερμίδα σας όσο πιο προστατευμένη γίνεται, παραμένοντας στη σκιά και αποφεύγοντας να αθλείστε τις ώρες της έντονης ηλιακής ακτινοβολίας.
  • Ανάλογα τον τύπο της άσκησης που πραγματοποιείτε, να είστε προσεκτικοί με την πίεση της επιδερμίδας. Τα πολύ στενά ρούχα σε συνδυασμό με την εφίδρωση μπορεί να οδηγήσουν σε ευαισθησία της επιδερμίδας. Αποφύγετε τα πολύ ελαστικά και τα πολύ στενά ρούχα και χρησιμοποιείτε πάντα ενυδατική κρέμα σώματος στα σημεία που είναι πιο πιθανό να εμφανίσετε ευαισθησία.
  • Εάν επιλέγετε το κολύμπι, διασφαλίστε πως ξεβγάζεστε αμέσως μετά την πισίνα. Οι πισίνες με χλώριο ή με αλμυρό νερό, μπορεί να συμβάλλουν στην έντονη αφυδάτωση της επιδερμίδας και των μαλλιών.

Συγγραφέας η ειδικός ομορφιάς, Jacquie Carter. Η Jacquie είναι η Διευθύντρια Εξωτερικής Διατροφής της Herbalife.

Η Herbalife Ελλάδας είναι ενεργό Μέλος της Ελληνικού Συνδέσμου Εταιριών Απ’ Πώλησης


el-CY | 17/9/2019 4:30:57 μμ | NAMP2HLASPX03